Üretim Reçetesinde KIT Kullanımı

KIT Hakkında Her Şey

Odoo'da KIT üretebilen ve satılabilen üretim tiplerinden birisidir. Esasında KIT leri müşteriye satılabilen birleştirilmemiş bileşenler demektir. Bu şekilde satılabildiği gibi ayrıca çok karmaşık BOM listesi yaratabilmenizde de size bazı kolaylıklar sağlayacaktır.

Bir kit ürünü oluşturmak için Envanter uygulaması ‣ Ürünler Ürünler'e gidin ve Oluştur'a tıklayın .

Daha sonra yeni kit ürününe bir ad atayın. Daha sonra Genel Bilgiler sekmesi altında Ürün Türünü Sarf Malzemesi olarak ayarlayın . Kit ürünleri, sarf malzemeleri olarak en iyi sonucu verir, çünkü kitler için eldeki stok genellikle takip edilmez.

Depolanabilir ürünlerden farklı olarak Envanter sekmesi altındaki Rotalar kitler için önemli değildir; çünkü Odoo, yenileme amacıyla kitin ayrı ayrı bileşenlerinin rotalarını kullanır. Kit ürününe ait diğer tüm parametreler tercihe göre değiştirilebilir. Hazır olduğunuzda yeni ürünü kaydetmek için Kaydet'e tıklayın.

Kitin bileşenleri ayrıca Envanter uygulaması ‣ Ürünler ‣ Ürünler aracılığıyla ürün olarak yapılandırılmalıdır . Bu bileşenler özel bir konfigürasyon gerektirmez.

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

  • KIT olarak tanımlı olan ürün stok bilgisi tutmaz. Bileşenlerinden en az stok adedi kadar olan miktarı stok miktarı olarak gösterecektir. Stok ayarları ile oynamayınız :D

  • Bir kiti satılabilir bir ürün olarak veya basitçe bileşen düzenleme aracı olarak kullanmak için, kitin öncelikle bir ürün olarak oluşturulması gerekir.